Роджър Федерер пое към седма титла в Охайо



19-08-2015 09:27 | Любомир Тодоров

Шесткратният шампион Роджър Федерер започна защитата на титлата си от турнира в Синсинати, щата Охайо, от категория "Мастърс 1000".

В първи двубой след финала на Уимбълдън швейцарецът надигра Роберто Баутиста Агут от Испания с 6:4, 6:4 за 69 минути и се класира за третия кръг.

В началото Федерер започна трудно, но намери своя ритъм. Във втория сет той загуби само три точки при свое подаване,  в цялата среща не допусна точка за пробив.

"Отдавна не бях играл турнирен мач. Трябваше да се настроя в различно настроение и начин на мислене. Направих го много бързо. Трябваха ми точно 10 минути, за да съм готов за двубоя", призна Роджър.

Следващият му съперник ще бъде определен от мача между Кевин Андерсън и Джак Сок.

При дамите турнирът е от категория "премиер 5". Лошата новина за организаторите е отказът от участие на Мария Шарапова и Винъс Уилямс.

Рускинята се оплака, че още чувства болки в крака и предпочита да не рискува преди Откритото първенство на Съединените щати, което започва на 31 август в Ню Йорк.

"Тренирах тук няколко дни, но състоянието на крака ме тревожи. Трябваше да взема трудно решение, но смятам, че е правилно, за да съм напълно здрава за US Open", обясни бившата приятелка на Григор Димитров.

На нейно място срещу Варвара Лепчено днес ще играе "щастлива губеща". Едно от 12-те имена в жребия е на Сесил Каратанчева, която отпадна във финалния кръг на квалификациите.

Винъс Уилямс трябваше да играе в късния мач срещу №6 Ана Иванович. Американката се отказа заради вирусно заболяване.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини