Турнирът в Антверп излиза от календара на WTA



15-08-2015 10:24 | Любомир Тодоров

Тенис турнирът в зала за жени в Антверп от категория "премиер" Diamond Games ще се провежда в нов формат и на нова дата, но почти сигурно няма да е в календара на WTA, съобщиха организаторите от Белгия за Tennis24.bg.

Състезанието се възроди тази година и се проведе в средата на февруари. Но този период се оказа труден за привличане на тенисистки от Топ 10. Единствената такава този сезон беше Южени Бушар, която отпадна още в първия кръг. Залата остана празна почти до края. За капак и финалът на 15 февруари не се състоя, след като Карла Суарес Наваро не излезе заради болки във врата и Андреа Петкович взе ракетата, инкрустирана с диаманти без игра.

Още през май организаторите са поискали нови дати от WTA, но им е било отказано. Затова директорът на турнира Ким Клайстерс обяви, че през септември ще бъде обявено ново състезание, насочено към бъдещето на белгийския тенис.

На мястото на Атверп през 2016 година влиза турнир в Санкт Петербург, който трябва да започне на 8 февруари. Негов директор вероятно ще бъде бившият номер едно в света при мъжете Евгени Кафелников, който е шеф и на мъжкия турнир в руския град, който ще се проведе от 21 до 27 септември.

 

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини