Вожняцки възстана срещу WTA



13-08-2015 17:04 | Любомир Тодоров

Бившата номер едно в света Каролина Вожняцки разкритикува остро Женската тенис асоциация WTA след поражението си от Белинда Бенчич във втория кръг на турнира в Торонто, защото я накарали да участва, въпреки че се възстановявала от контузия.

"Постоянно ни повтарят: Искаме състезателките да са здрави, за да могат на всеки турнир да играят на най-високо ниво. Но всъщност ние сме принудени постоянно да играем, дори когато не сме напълно готови, което не е правилно. Една седмица не тренирах, за да бъда напълно здрава. Когато излязох на корта не ме боляха вече крака и гърба, но имах точно една тренировка. Невъзможно е да покажеш най-доброто от себе си при това положение.

Но правилата гласят, че тенисистките от първата десетка са длъжни да играят на определени турнири и бях принудена да участвам. Ако пропуснеш такъв турнир, те чака голяма глоба и нула точки за ранглистата. В същото време не ми дават да се състезавам на малки турнири в тази част на сезона", оплака се датчанката, цитирана от Yahoo.

Каро допълни, че дълго време е била част от съвета на тенисистките към WTA, но го е напуснала, защото те протестирали срещу тези и подобни правила, но никой не ги слушал и нищо не можели да постигнат.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини