Приемлив жребий за Пиронкова в Палермо



10-07-2010 20:46 | Станко Димов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще се завърне официално на корта в началото на другата седмица на турнир в Палермо. Пловдивчанката е поставена под номер 4 в основната схема и изтегли сравнително добър жребий.

 

На старта Цвети ще играе срещу италианката Анна Флорис, която участва с "уайлд кард". При евентуална победа, във II кръг нашето момиче ще се изправи срещу победителката от двубоя Жил Крейбъс (САЩ) - Акгул Аманмурадова (Узбекистан). Ако Пиронкова се класира за 1/4-финал, то там най-вероятно ще я чака германката Юлия Гьоргес.

 

"Уайлд кард" за турнира получи и миналогодишната шампионка Флавия Пенета, която също е в половината на Пиронкова. Двете обаче може да се срещнат най-рано на полуфинал, ако разбира се стигнат до тази фаза.

 

В другата част на схемата личат имената на Араван Резаи (Франция), миналогодишната финалистка Сара Ерани (Италия) и намиращата се в страхотна форма Кая Канепи (Естония).

 

Турнирът в Палермо е на червена настилка и е с награден фонд $220 000. Победителката от надпреварата ще се поздрави с чек на стойност $37 000, както и 280 точки за ранглистата.


В квалификациите на надпреварата пък ще се включи друга българска състезателка - Сесил Каратанчева.



ОСНОВНАТА СХЕМА В ПАЛЕРМО ВИЖ ТУК!




Коментари
Други новини