Каратанчева не успя да спечели на рождения си ден



08-08-2015 23:35 | Любомир Тодоров


Втората ракета на България Сесил Каратанчева не можа да си направи сама подарък за 26-ия рожден ден в събота. В мач от първия кръг на квалификациите на турнира на хард в Торонто, който е от категория "премиер", тя отстъпи срещу петата в схемата Карина Витхьофт от Германия с 6:3, 4:6, 4:6 за час и 53 минути игра.

Софиянката отрази точка за пробив в четвъртия гейм. Тя отговори незабавно, като постигна брейк на нула за 3:2. За съжаление 20-годишната тенисистка от Хамбург успя веднага да направи рибрейк. Това не притесни рожденичката и Сесил постигна нов пробив, който този път, мака и трудно, успя да затвърди за 5:3. Витхьофт сервираше за оставане в частта, но Каратанчева стигна до сетбол при 40:30 и го реализира, за да спечели първото действие в мача след 35 минути.

Българката взе убедително подаването си в в началото на следващата част, за да удължи серията си на четири поредни гейма. След това германката най-сетне успя да спечели гейм. Всяка вземаше подаването си до деветия гейм. В него 54-ата в света Витхьофт стигна до точка за пробив, а Сесил я улесни, като направи третата си двойна грешка за 4:5. В заключителния гейм българката отрази пет сетбола, а между тях стигна и до точка за пробив, но при шестата възможност съперничката съумя да изравни частите.

Германката започна и решителния сет с пробив за 2:1, а след това в продължителен гейм успя и да го затвърди. При 3:5 Каратанчева сервираше за оставане в срещата и се справи убедително. Витхьофт после подаваше за място във финалния кръг на квалификациите. Тя поведе с 40:15 и реализира първия мачбол.

За участието си Сесил взема една точка за световната ранглиста, където е 105-а в света. Следващата седмица тя ще участва на турнира в Синсинати.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини