Сафина и Серина Уилямс мачкат, Кузнецова с издънка



12-01-2010 09:00 | Станко Димов

Световната номер 1 Серина Уилямс се класира за четвъртфиналите на турнира в Сидни, след като постигна победа в два сета срещу Мария Хосе Мартинес Санчес - 6:2, 6:2. Като цяло американката демонстрира добра форма в нечовешката жега и не срещна проблеми с победителката на Хопмън Къп. Така в следващия си мач Уилямс ще играе с Вера Душевина от Русия. Тя се справи лесно със сънародничката си Елена Веснина.

Втората в ранглистата Динара Сафина също започна годината с успех. Тя успя да победи със 7:5, 6:4 10-ата в света Агниешка Радванска. Интересното е, че Сафина губеше с 0:5 в първия сет, но шампионски успя да го обърне. Сестрата на Марат Сафина игра за първи път от октомври, тъй като имаше травма в гърба

"Започна трудно, но важен е крайният резултат. Тя е много умна и се играе трудно срещу нея. Намерих ритъма си и като за първи мач през годината се справих добре", коментира Сафина, която ще играе с Елена Дементиева или Даниела Хантухова.

Сензацията на деня пък бе отпадането на Светлана Кузнецова от Доминика Цибулкова, при това в два сета - 6:7, 1:6. Така световната номер 3 последва Йелена Янкович и Каролине Вожняцки, които още вчера си стегнаха багажите от Сидни.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини