Милен Германов над всички на „Диана“



29-07-2015 12:07 | Станко Димов

Милен Германов спечели 14-ото издание на неделния турнир на „Диана“. Германов прояви страхотно желание за победа и надви четирима много класни съперници по пътя си.

На финала Милен надигра със 7-5 плевенчанина Пепи Иванов в много завързан мач. 

36 участника не се уплашиха от предстоящите жеги, за да се впуснат в битките за титлата. В пиковите горещини в ранния следобед само най-подготвените оцеляваха, а градусите на термометъра чукнаха същата скала, каквато и участниците на корта, но това бе на сянка, а не на слънце.

В първи и втори кръг изненади нямаше да има, ако Добрин Василев не бе постигнал знаменателна победа. Точно в жегата, където Емо Велчев е много трудна за превземане крепост, Добрин изненада първо талантливия Миро Георгиев, а след това и Велчев, като го надигра с 6-4.

Последният обаче се реабилитира частично за загубата. Той спечели утешителната схема. Там двукратният Мастърс шампион победи на финала именно Миро Георгиев в тайбрек. Интересното бе, че преди това той надигра и Васко Пенчев в римейк на мач, който решаваше Мастърс титлата през 2012-а година, както отбеляза самият Емо, но този път това се случи в утешителния турнир.

На осминафиналите започнаха и първите дербита. Габор Такач отстрани след 7-5 Латин Латинчев в мач, минал гейм за гейм. Милен Германов водеше с 4-0 на Стефчо Шопов, но мачът тръгна в друга посока, преди в последния момент Германов да затвори мача 6-4.

Пепи Котев пък безцеремонно прекъсна добрия турнир за Добрин Василев, след като го победи с 6-1. На четвъртфиналите Германов изигра подобен на предишния си мач. След като не можа да затвори мача си далеч по-рано с водача в ранглистата Жоро Лифта, той все пак направи това в последния гейм преди да стане 5-5, връщайки се от 0-40, за да спечели 6-4.

В плевенското дерби Пепи Иванов бе отново изключително стабилен от основна линията както срещу Васко Пенчев (6-2) и Филип Христов (6-2) по-рано и със същия резултат надигра и Любо Маринов, а в полуфиналите направо отнесе Пепи Котев с 6-0.

В горната част на схемата пък, след като се справи с Георги Христов, Германов надделя и над Габор Такач.

Така се стигна и до заветния финал, където фаворитът определено бе Иванов. В досегашните им мачове Германов го бе побеждавал веднъж, но през изминалата зима Пепи Иванов обърна резултата в своя полза с две победи.

Финалът бе много изтощителен. В края обаче Германов показа най-изненадващо тотално офанзивен стил на игра въпреки умората, а в последния гейм няколко решаващи сервиса му решиха мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини