Теодор Александров взе титлата в Албена



29-07-2015 09:25 | Любомир Тодоров

Завършиха финалите на всички турнири на 17-ия международен фестивал по тенис на маса "Албена 2015". Истинско шоу сътвориха националите на България Теодор Александров (на снимката) и Румъния Алекс Казаку в майсторския турнир при мъжете, където българинът се пребори за победата с 4-2 гейма, въпреки че загуби първия, и спечели голямата награда на фестивала.

Преди това финалистите бяха отстранили своите сънародници съответно Петьо Кръстев и Алин Спелбус, и двамата национали.

При жените се повтори миналогодишният финал, в който отново триумфира шампионката на Украйна Полина Трифонова с победа с 3-0 гейма над румънската националка Роксана Истрате.

Финалът при двойките на турнира при майсторите бе изцяло български. В него победители станаха Денислав Коджабашев и Петьо Кръстев, наложили се над държавния шампион на единично Петко Габровски и партньора му Владко Петков.

Във фестивала участваха над 400 тенисисти от 18 страни. Организаторите от спортен клуб "Дама купа" изказват благодарност от името на всички участници и гости към ръководството и целия мениджърски екип на КК "Албена" за предоставените перфектни условия за игра, пребиваване и отдих в комплекса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини