Родик: Нямаше как да откажа да играя с Марди Фиш



Родик: Нямаше как да откажа да играя с Марди Фиш
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-07-2015 15:40 | Станко Димов

Близо 3 години, след като се сложи край на професионалната си кариера, Анди Родик е близо до своето завръщане на корта. Тази седмица бившият №1 ще участва на двойки на турнира в Атланта, а негов партньор ще бъде един от най-близките му приятели – Марди Фиш.

„Чувствам, че съм твърде стар да се връщам на дансинга”, каза Родик пред официалния сайт на турнира в Атланта, където Анди спечели първата и последната си титла като професионалист (2011, 2012).

„Винаги ми е било приятно да играя тук. Това е мястото, на което спечелих първата и последната си титла. Страхотно е, че ще имам възможността да играя с Марди, чиято кариера върви към края си (бел.ред. Фиш ще се оттегли в края на лятото на US Open). Нямаше как да откажа подобна възможност”, коментира бившият №1 в света Анди Родик.

Марди Фиш, който е шампион от Атланта от 2010 и 2011-та, почти не е играл от март 2013-та година, когато получи сърдечни проблеми. 

„Той стана нов човек, след като стана баща”, каза Родик за неговия добър приятел. „Марди все още може да играе. Когато направи обръщението и обяви, че ще прекрати кариерата си на US Open, голям това слезе от раменете му. С него имаме дълга история и ще бъда щастлив, ако успея да му помогна да се представи добре тук”. 

В първи кръг на двойки Родик и Фиш ще се изправят срещу Йен-Сун Лу и Джонатан Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини