Цветана Пиронкова – Урсула Радванска (гейм по гейм)



24-07-2015 10:13 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Урсула Радванска, двубой от четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Истанбул.

Коментар на мача:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Пиронкова):

1:0
Цвети открива резултата в двубоя, след като спечели на 30 първия си сервис-гейм.

2:0
Пробив за Пиронкова! Българката изигра отличен гейм, който спечели на 0. Цвети беше стабилна от основната линия и търпеливо изчака няколко непредизвикани грешки на Радванска, с които пробивът стана факт.

2:1 За жалост Радванска връща пробива, при това също след гейм на 0.

2:2 Втори пореден гейм на сметката на полякинята и резултатът е изравнен. От преднината на Цвети вече няма й следа.

2:3
Сривът в играта на Пиронкова продължава и Радванска направи нов пробив, с който за първи път от началото на двубоя повежда в резултата. Цвети има сериозни затруднения с началния си удар, като дори завърши гейма с двойна грешка.

2:4 Радванска значително изчисти грешките, които допускаше в първите 4-5 минути и вече има сериозна преднина. Полякинята е в серия от 4 последователни гейма и се доближава опасно близо до успех в първия сет.

2:5 Радванска стигна до преднина 40:15 и получи две последователни точки за пробив. Още първата бе реализирана след отличен ретур-уинър по правата. Полякинята рискува, тъй като имаше лукса да атакува втория сервис на Цвети. Предстои пауза, след която Радванска ще сервира за първия сет.

2:6 Гейм и първи сет за Урсула Радванска. Полякинята поведе с 40:15, след което сетът приключи с форхенд в мрежата на Пиронкова. Първата част продължи 29 минути и приключи с шест поредни гейма на сметката на Радванска.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

1:0 Цветана Пиронкова слага край на серията на Радванска. Това обаче не се случи никак лесно. Първоначално Цвети поведе с 30:0, но последваха три последователни точки за Радванска. Пиронкова спаси точката за пробив при 30:40, след което успя да измъкне и подаването си.

2:0
Пробив за Пиронкова! Българката поведе с 40:15 и успя да реализира още първата точка за пробив. Така, подобно на първия сет, Цвети повежда с 2:0 гейма.

3:0 Гейм на 30 на сметката на Пиронкова, която определено започва втория сет изключително мотивирана. Дано серията на Цвети продължи и да успее да задържи това ниво по-дълго.

4:0 Пробив за Пиронкова, при това на 0. Българката вече има изключително сериозен аванс през втората част, успехът в която изглежда е съвсем близо.

5:0 Серията на Пиронкова продължава. Българката спечели 9 от последните 10 точки. Предстои втора пауза в сета, след която Радванска ще сервира за оставане във втората част.

5:1 Изключително оспорван гейм, който продължи повече от 5 минути. В крайна сметка, след куп равенства и пропуснати точки за гейма, Радванска успя да вземе подаването и слага край на серията от 5 последователни гейма на сметката на Пиронкова.

5:2
Сервирайки за сета, Цветана Пиронкова допусна пробив, с което се запазва интригата във втората част.

5:3 Трети пореден гейм на сметката на полякинята. Пиронкова ще има за втори път възможността да сервира за сета.

6:3 Гейм и втория сет за Цветана Пиронкова. При първия опит да затвори сета българката не успя, но за сметка на това при втория грешка нямаше и резултатът е изравнен. Пиронкова "спази традицията" и ще играе трети пореден 3-сетов двубой в Истанбул.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Урсула Радванска):

1:0 И третият сет започна с гейм на сметката на Пиронкова. Българката успя да пробие подаването на съперничката и първа взима аванс в решаващата част на срещата.

1:1 Радванска няма намерение да се предава и на свой ред осъществи пробив (на 15), с който изравни резултата.

2:1 Трети пореден пробив решаващия сет! Цвети се справи на 0 с подаването на полякинята и отново дърпа с брейк напред.

2:2 Радванска имаше преднина 40:30, което и донесе точка за пробив. Цвети Пиронкова успя да се справи, но малко по-късно полякинята получи нов брейк-бол и резултатът отново бе изравнен.

3:2 Няма да повярвате! Още един пробив, пети поред и Пиронкова отново излиза напред в резултата. Развитието на този сет напомня много на първия сет на двубоя на Цвети с Куруми Нара вчера, когато за 9 гейма имаше 8 пробива.

3:3 Шести пореден пробив, след който резултатът е отново изравнен.

3:4 Край на серията поредни пробиви. За жалост Радванска бе тази, която успя да спечели първа свой сервис-гейм в третия сет. Това се случи в така важния седми гейм.

4:4 изключително важен гейм. За радост при 30:30 Цвети не трепна на свой ред успя да вземе подаването си, с което отново изравни резултата. От тук до края на двубоя всяка грешка може да се окаже фатална.

5:4 Пробив за Цвети! Браво!
При 30:30 българката спечели две последователни точки и ще сервира за място на полуфинал!

5:5 За жалост двубоят продължава. Цветана Пиронкова беше само на 2 точки от място на полуфинал. При 30:30 обаче Радванска стигна до брейк-бол, който в последствие реализира. Сетът продължава.

6:5
Нов пробив за Пиронкова. За втори път българката ще има възможността да сервира за място на полуфиналите. Проблемът е, че през третия сет за Цвети и Радванска е по-лесно да вземат подаването на съперничката си, отколкото да се наложат при свой начален удар.

6:6 Както и се очакваше - нов пробив и изходът на двубоя ще бъде решен в тайбрек.

6:7 (5) За жалост Радванска спечели тайбрека със 7:5 точки и се класира за полуфинал в истанбул.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини