Мико: Предстои най-важният мач в историята ни



21-07-2015 12:53 | Станко Димов

Димитър Кузманов постави началото на победите на България в двубоя с Люксембург миналия уикенд, когато се наложи с 3:0 сета над първата ракета на съперника Уго Настаси. В крайна сметка нашият тим се наложи с 5:0 победи и в края на септември ще получи шанс да играе бараж за влизане в първа група на Купа „Дейвис”. До момента българският тим никога не е влизал в първа група и Мико, както и всички други национали, ясно осъзнават какъв шанс се открива пред тях.

„Имаше малко напрежение срещу Люксембург, тъй като когато Григор Димитров играе, очакванията са само за победа. Но пък затова сме професионални спортисти, трябва да понасяме напрежението и да умеем да го преодоляваме и да си вършим работата и мисля, че си я свършихме доста професионално.

Не подценихме противника и се радвам, че постигнахме такъв категоричен успех. Най-хубавото е, че ще можем да играем един прекрасен мач септември месец, на който се надявам българите да ни подкрепят, защото за нас това е най-важният мач, не само за тази година, но мисля, че и за цялата история на българския тенис”, коментира Кузманов, който заедно с Тихомир Грозданов и капитана Тодор Енев говори пред българските медии в понеделник.

„Мачът с Унгария е изключително важен, това е страхотен шанс пред нас да влезем в първа група на Купа „Дейвис”. Ще бъде сбъдната мечта, ако играем пред пълни трибуни в „Арена Армеец”.

Кузманов също така разкри, че е доволен от сезона си до момента и се надява да продължава да прогресира в ранглистата. „От началото на годината се изкачих с над 100 места в ранглистата. Моята цел ще бъде до края на сезона да вляза сред първите 250 в света”.

Пловдивчанинът също така каза, че след два дни заминава за Казахстан, където ще участва в турнир от „Чаланджър” сериите.

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини