Грък спечели 12-ия турнир от летните серии на „Диана”



21-07-2015 09:50 | Станко Димов

Никос Панетемитакис спечели 12-ия турнир от летните серии на „Диана“. Гъркът направи дубъл, след като ден преди това спечели „братския“ турнир на ТК „Септември“ и забележителното е, че намери сили да вземе титлата и в неделя.

Това не бе първа титла на Никос на „Диана“. Миналата година точно по това време той спечели още една такава със страхотни резултати, след като изненадващо мина през много силни съперници, а първата му беше през 2013 година. Титлата на Никос бе де факто един вид затвърждение на добрите му игри напоследък, където само и някоя титла му убягваше.

Съперник на Никос тази неделя на финала бе Пепи Котев. Никос спечели с 6-3, но няма как да не се отбележи прекрасното представяне на финалиста, който не бе играл това лято на турнирите.

Никос мина през забележителни съперници до финала – Боби Гергинов 6-2, Любо Маринов 6-2, Емо Велчев 7-6, за да има право за мач за титлата.

Впечатление прави и участието на две жени в неделния турнир – Катерина Генова и Ая Мекушина. И двете отпаднаха в първи кръг, но Кая се завърна след много време отсъствие, а навремето беше изключително редовна участничка.

Впечатление прави и участието на Васко Пенчев. След също дълго отсъствие той се завърна успешно, въпреки че загуби първи кръг, но много трудно 6-7 от Любо Маринов.

В ранглистата продължава да води Георги Христов, но Никос Панетемитакис е по петите му.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини