Григор Димитров: Има силен отборен дух в съблекалнята ни



20-07-2015 10:53 | Станко Димов

България се класира за плейоф за влизане в първа група за Купа „Дейвис”, след като през уикенда победи с изразителното 5:0 победи като гост Люксембург. Най-добрият ни тенисист Григор Димитров взе участие в двубоите, като записа победа на сингъл в петък, а ден по-късно в тандем с Димитър Кутровски, постигна и победа на двойки, след което отборът ни си осигури крайния успех. Ето какво каза Григор пред камерата на БНТ:

- Как се чувствате като лидер на отбора?
- Винаги съм се чувствал добре, когато играя за България. С Дими (Кутровски) направихме един много силен мач, нямаше неща, които да се пропукват в нашата игра, въпреки че не играем често двойки и нямаме възможността да се сработим, което винаги създава трудности.

- Десет години минаха, откакто България игра плейоф за влизане в по-горна група. Как оценявате този факт, със сигурност сте доволни.
- Разбира се, всяка победа винаги е добре дошла и ние си заслужихме да сме тук. Още е малко рано да се говори за първа група. Нека просто видим как ще се развият следващите мачове и да се надяваме всички да са в добра форма, когато дойде моментът.

- Как се чувствате с този екип със знамето на България?
- Добре, още не съм го свалил (усмихва се). Винаги, когато играя купа "Дейвис" чувството е по-специално, защото всички се обединяваме, има силен отборен дух в съблекалнята и това много ни помага.

- Има ли нещо, което искате да кажете на българските фенове?
- Те винаги ме подкрепят. През всичките месеци и години, в които съм в професионалния тур, винаги виждам български знамена по трибуните, което ме окуражава и ме кара да се чувствам малко или много още по-защитен от всичко останало. Срещу Люксембург отново играхме за България.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини