Уго Настаси - Димитър Кузманов (гейм по гейм)



17-07-2015 16:46 | Станко Димов

Люксембург – България, двубой от втори кръг на втора група от зона Европа / Африка.

Първи двубой на сингъл: Уго Настаси (№673) – Димитър Кузманов (№316)

Веднага след тях на корта ще излязат Жил Кремер и Григор Димитров.

КОМЕНТАР НА ЖИВО:
(за жалост двубоят няма да може да бъде гледан онлайн, но от Tennis24.bg по традиция ще проследим срещата с коментар на живо)

Димитър Кузманов ще сервира първи:

ПЪРВИ СЕТ:
1:0 Гейм на 0 на сметката на Мико, който открива резултата в мача.
1:1 Настаси изравнява резултата.
2:1 Първата пауза в срещата идва при преднина 2:1 за Кузманов. От началото на двубоя са изминали 8 минути, пробиви засега няма.
2:2 Бърз гейм за Настаси и ново равенство в резултата.
3:2 За първи път от началото на двубоя на Кузманов му се наложи да спасява точка за пробив. Той изоставаше с 30:40, но успя да обърне гейма в своя полза и не допусна загуба на подаването.
3:3 Настаси печели подаването си на 30.
4:3 Втори пореден труден сервис-гейм за Кузманов. Стигна се до равенство 40:40, след което Мико спечели следващите две точки.
5:3 ПРОБИВ ЗА МИКО! Българинът поведе с 40:15 и за първи път от началото на срещата стигна до точки за пробив. Той се възползва още от първата и повежда с 5:3, като ще има сервис на своя страна за затваряне на първия сет.
6:3 Гейм и първи сет за Димитър Кузманов! Настаси взе първата точка в гейма за преднина 15:0, но последваха 4 последователни точки на сметката на Мико. Първата част продължи точно 34 минути.

ВТОРИ СЕТ:
0:1 Настаси печели подаването си на старта на втория сет.
1:1 Много труден гейм, но Мико отново показва характер и оцелява. Настаси поведе с 40:15 и получи две последователни точки за пробив. Кузманов обаче се добра до равенство, след това пропусна гейм бол, но при втория отдал му се случай затвори гейма и изравнява резултата във втората част.
2:1 ПРОБИВ ЗА МИКО! След двойна грешка на Настаси, българинът поведе с 40:15 и на свой ред стигна до две последователни точки за пробив. Представителят на домакините обаче ги спаси и изравни за 40:40. Последва трети брейк-бол за Мико, при който Настаси допусна нова двойна грешка и пробивът стана факт.
2:2 Мико отново трябваше да спасява точки за пробив, но този Настаси се наложи и изравнява резултата.
3:2 Трети пореден пробив и Мико отново излиза напред във втория сет.
4:2 Много труден гейм за Мико, в който той изоставаше с 0:40, а в последствие трябваше да спасява и още една точка за пробив. Българинът обаче се справи, с което слага край на серията пробиви.
4:3 Мико Кузманов пропусна нови 2 точки за пробив. Той имаше преднина 40:15, но в крайна сметка Настаси измъкна подаването си, като по този начин съхранява интригата във втория сет.
5:3 Кузманов печели подаването си и принуждава Настаси да сервира за оставане във втория сет.
6:3 ПРОБИВ ЗА МИКО, с което той печели и втория сет с 6:3. Българинът на 3 пъти се справи с подаването на съперника, като в същото време само веднъж загуби свой сервис гейм. Кузманов ще сервира първи в третия сет. Час и 25 минути игра от началото на двубоя.

ТРЕТИ СЕТ:
1:0 Кузманов печели подаването си на старта на третия сет.
1:1 Настаси изравнява резултата.
2:1 Без пробиви от началото на третия сет.
3:1 ПРОБИВ ЗА КУЗМАНОВ! Българинът стигна до преднина 40:30 и успя да реализира открилата се възможност. До края на срещата българинът трябва само да печели подаванията си, за да се поздрави с успех.
4:1 Пробивът е затвърден с лекота. Димитър Кузманов се доближава на два гейма от успех в двубоя.
5:1 ПРОБИВ ЗА КУЗМАНОВ! Пловдивчанинът вече е само на гейм от успех в мача, близо два часа от началото на първата среща.
6:1 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ДИМИТЪР КУЗМАНОВ. България поведе с 1:0 победи над Люксембург след час и 58 минути игра. След около 20 минутки ще започне втория двубой на сингъл между Григор Димитров и Жил Кремер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини