Стоеви отстъпиха на еврошампионките



15-07-2015 20:04 | Любомир Тодоров

Българките Габриела и Стефани Стоеви отпаднаха в първия кръг на двойки силния турнир по бадминтон в Китайско Тайпе, който е от категория "Гран при Голд" и с награден фонд 200 000 долара.

Златните медалистки от Баку отстъпиха на третите в схемата двукратни европейски шампионки Камила Рютер Юл и Кристине Педерсен от Дания с 10:21, 19:21. Двата дуета бяха единствените европейки в схемата от 32 двойки.

Скандинавките спечелиха лесно първия гейм, но във втория Стоеви бяха напълно равностойни. Те стигнаха до 19:19 точки, но след това опитните съпернички успяха да спечелят двете разигравания, които им донесоха и победата.

"Опитахме се ние да диктуваме играта срещу Камила и Кристине във втората част, но те са наистина от световна класа. Мисля, че вече знаем как да играе срещу тях и следващия път ще сме готови", заяви рожденичката ГаБриела Стоева.

Тя е била изненадана с торта на пресконференцията след двубоя.

"Зададоха ни въпрос коя е по-голяма и отвърнах, че съм аз и дори днес навършвам 21 години. Веднага в залата се появиха бадминтонисте от Хонконг и главния съдия с торта със свещичка. Беше много мило", разказа още Габриела.

За участието си в Тайван хасковлийките вземат 1670 точки за световната ранглиста, където са 15-и сега.

Следващата седмица те ще играят на Гран при на Русия във Владивосток, който е с награден фонд 50 000 долара. Стоеви са водачки в схемата и почиват в първия кръг, а на осминафиналите срещат непретенциозна двойка от Египет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини