Джокович ще защитава трофея си от Уимбълдън



10-07-2015 17:36 | Станко Димов

Новак Джокович е първият финалист на Уимбълдън 2015. Световният №1 ще защитава трофея си от миналата година, след като в първия полуфинал успя да победи Ришар Гаске с 3:0 сета, в отделните части 7:6 (2), 6:4, 6:4.

Съперникът на Джокович в неделния финал ще стане ясно по-късно тази вечер, когато приключи двубоят между Роджър Федерер и Анди Мъри. Любопитното е, че Джокович и Федерер играха на финала миналата година, когато сърбинът се наложи с 3:2 сета. Година по-рано пък финалът в Лондон бе между Джокович и Мъри, а британецът успя да зарадва местната публика печелейки трофея, негов единствен на Уимбълдън до момента.

Джокович започна силно срещата с Гаске и след ранен пробив успя да поведе с 2:0 гейма. Французинът обаче никак не се притесни и успя да направи ри-брейк за 2:1, след което с бърз гейм на 15 изравни за 2:2. До края на сета двамата печелеха подаванията си и така заслужено се стигна до тайбрек, в който сърбинът бе категоричен – 7:2 точки.

Вторият сет отново започна с ранен пробив на сметката на Джокович. И този път Гаске имаше шанс бързо да навакса изоставането си, като в четвъртия гейм поведе с 40:15 и получи два последователни брейк-бола. Джокович обаче се спаси от ситуацията, а до края на сета Гаске така и не получи нов шанс за брейк и сърбинът поведе със 7:6 (2), 6:4.

По сходен начин се разви и третият сет. Водачът в ранглистата отново проби рано, след което до края на срещата не допусна колебания в своите сервис-геймове и подпечата мястото си на финала.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини