Люксембург без Жил Мюлер срещу България



08-07-2015 07:57 | Любомир Тодоров

Съперникът на България за Купа "Дейвис" Люксембург къщо обяви своя състав за четвъртфиналите от втора група на Евро-африканската зона на турнира.

Новината е, че първата ракета на отбора от Великото херцогство Жил Мюлер не фигурира в заявката. Левичарят е №44 в световната ранглиста и победи на два пъти тази година Григор Димитров.

Капитанът на Люксембург Джони Гуденбур има на разположение само един тенисист с място в класацията на АТР. Това е Уго Настази, който е 695-и в света.  Той е на 22 години и всъщност е роден и живее във Франция. Останалите повикани са Жил Кремер, Майк Шайдвайлер и Алекс Кнаф. Не е изключен обаче вариант Мюлер да се появи в последния момент, защото Гуденбур има право да прави промени в заявката. Според източници от нашия отбор обаче това било изключено.

Както е известно Тодор Енев обяви вчера своите избраници. В отбора се завръща Григор Димитров, който игра за България за последно миналата година през април срещу Гърция в Атина. Отново е повикан и Димитър Кутровски. Останалите участници са Димитър Кузманов и Тихомир Грозданов, които участваха и при победата в Латвия с 4-1.

Двубоят Люксембург - България ще се състои от 17 до 19 юли в Тенис клуб "Ховалд" в столицата Люксембург на червени кортове. Победителят от срещата ще играе през септември плейоф за изкачване в първа група на Евро-африканската зона срещу спечелилия срещата в Шиофок Унгария - Босна и Херцеговина.

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини