Шарапова с изстрадана победа по пътя към полуфиналите



07-07-2015 18:36 | Станко Димов

Мария Шарапова си гарантира място на полуфиналите на Уимбълдън, след като се наложи с 6:3, 6:7 (3), 6:2 над Коко Вандевеге (САЩ) в двубой, който продължи 2 часа и 46 минути!  Двете предложиха страхотна битка на Централния корт и напълно заслужиха овациите на публиката след последната точка.

Мария Шарапова пък можеше да затвори двубоя в два сета, след като при 5:4 в своя полза във втория сет сервираше за успех. Рускинята обаче допусна връщане на пробива и изравняване на резултата, а в последствие отстъпи в тайбрека с 3:7 точки.

В решаващия трети сет Шарапова първа проби и поведе с 3:0, но Вандевеге показа характер и успя да върне пробива за 3:2. Сервирайки за изравняване на резултата американката загуби подаването си, след което до края на мача не успя да вземе нов гейм.

Благодарение на успеха Мария Шарапова за 20-и път в кариерата си ще играе на полуфинал в турнир от Големия шлем. Тя достига до тази фаза на Уимбълдън за първи път от сезон 2011.

В спор за място на финал Шарапова ще се изправи срещу победителката от срещата Серина Уилямс – Виктория Азаренка.

По-рано днес място на полуфиналите в Лондон си гарантира и Гарбине Мугуруса, която се наложи в два сета над Тимеа Бачински. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини