Пиронкова изкачи 4 места, Терзийска с рекорд (обновена)



22-06-2015 08:03 | Любомир Тодоров

Цветана Пиронкова прогресира са 4 места в световната ранглиста, публикувана днес, докато Григор Димитров запази мястото си в класацията на АТР.
 
Цвети записа победа на турнира в Бирмингам и после беше равностойна на бъдещата шампионка Ангелик Кербер. Това й позволи да се изкачи до №44.

Днес Пиронкова трябва да започне участието си в Ийстборн с двубой срещу Марина Еракович (Нова Зеландия) от 14 часа българско време. В петък пловдивчанката очаква жребия за основната схема на турнира от Големия шлем Уимбълдън, който стартира на 29 юни.

Втората ни ракета Сесил Каратанчева отстъпи с 4 позиции до №98. Тя не успя да влезе в квалификациите на турнира в Ийстборн и също ще играе направо на Уимбълдън следващата седмица.

Елица Костова записа лек прогрес от 2 места до 176-ото. Тя ще участва в квалификациите на Откритото първенство на Великобритания, които при жените започват утре.

Рекордно класиране записва на 22 юни Джулия Терзийка. От днес държавната шампионка е №346 в света.

РАНГЛИСТА WTA

ГОДИШНА РАНГЛИСТА WTA

При мъжете Григор Димитров удържа 11-ото си място, но още тази седмица може да бъде изместен от него от Жо-Вилфред Цонга. Димитров няма да играе на турнир под егидата на АТР. Авансът на Гришо пред Цонга е само 35 точки.

Интересни размествания има в следващите позиции. Димитър Кутровски регистрира спад от 5 позиции до №319, но въпреки това се върна като втора ракета на България.

 

След него е Александър Лазов, който заради финала на фючърса в Стара Загора прескочи 12 места до рекордното в кариерата му 327-о. От второ на четвърто място сред българите се смъкна Димитър Кузманов, който отстъпи 34 позиции до 347-ата.

РАНГЛИСТА АТР

ГОДИШНА РАНГЛИСТА АТР

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини