Димитър Кузманов не успя да защити титлата в Бургас



21-06-2015 13:12 | Любомир Тодоров

Втората ракета на България Димитър Кузманов не успя да защити титла, спечеления през миналия сезон, подобно на първата Григор Димитров. Естествено не може да се прави съпоставка между самите турнири в Куинс Клъб и в Бургас.

Националът Кузманов, №2 в схемата, отстъпи на финала на фючърса на кортовете на ТК "Черноморец" срещу водача Ясутака Учияма от Япония, въпреки че водеше със сет и 3:0 във втория, със 7:5, 4:6, 2:6.

В първата част японецът след разменени пробиви постигна втори и после поведе с 5:3. От този момент 21-годишният Мико започна обрата. Той върна брейка за 5:5, а в заключителния гейм дръпна с 40:15 и реализира втория си сетбол.

Доминацията на Кузманов продължи и във втората част. Той проби за 2:0, с което удължи серията си на шест поредни спечелени гейма. Учияма успя да спре пропадането си чак при 1:3. Водачът в схемата върна брейка и след това изравни резултата на 3:3. В осмия гейм пловдивчанинът поведе с 40:15, но не успя да осъществи нов пробив. Вместо това японецът проби и сервира на нула, за да изравни частите.

Националът проби във втория гейм и на решителния сет, но Учияма тутакси то върна. Азиатецът влезе в серия и постигна нов брейк за 3:2 и след това лесно затвърди предимството си. Пропадането на втората ни ракета продължи. Той допусна пети пореден загубен гейм, след който Ясутака Учияма сервираше за титлата. Той поведе с 40:15 и реализира втората си шампионска титла.

За достигането до финала Кузманов взема 10 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за него 303-о място.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини