Карлович заби рекордните 45 аса за победата над Бердих



19-06-2015 16:09 | Любомир Тодоров

Иво Карлович беше в стихията си в мача срещу третия поставен Томаш Бердих на турнира на трева в Хале. Най-високият професионален тенисист изстреля рекордните 45 аса (формат 2 от 3 сета) в двубоя, който спечели със 7:5, 6:7(8), 6:3, за да се класира на полуфинал.

Осмият в схемата хърватин проби в първата част за 6:5 след двойна грешка на 29-годишния чех. Във втората всеки печелеше подаването си и се стигна до тайбрек. В него Бердих пропиля 3 сетбола, след което Карлович стигна до мачпойнт, но изпрати ретура си в мрежата. При четвъртата възможност Томаш успя и изравни частите.

В заключителния сет 211-сантиметровият Д-р Иво направи брейк за 3:1 и не позволи да бъде настигнат. Той завърши двубоя с ас, което не изненада никого.

 

Той подобри собствения си рекорд от 44 директни точки от сервис, които наниза миналата година на турнира в Загреб в зала срещу Даниел Брандс.

 

За достигане до финал 36-годишният Карлович очаква победителя от мача на седемкратния шампион Роджър Федерер с германеца Флорина Майер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини