Кузманов и Лазов с нови победи в Бургас



18-06-2015 13:15 | Любомир Тодоров

Националите за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов и Александър Лазов записаха втори победи на турнира в Бургас от календара на ITF, който е с награден фонд 10 000 долара.

Вторият поставен Кузманов отново даде само гейм на съперника. Пловдивчанинът разгроми Антонио Миро от Испания с 6:0, 6:1. Вторият по ранкинг български тенисист спечели първите 10 гейма в неравностойната среща.

Мико си осигури вече 2 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за него 303-о място. Следващият съперник на 21-годишния Кузманов е №7 Жонатан Канар от Франция. Българинът го победи миналата седмица на фючърса в Бургас с 6:2, 6:4.

Третият в схемата Лазов спечели с 6:2, 6:2 срещу румънския квалификант Козмин Онтика. На четвъртфиналите 23-годишният левичар от Пазарджик очаква победителя от срещата на поставения под №6 Любомир Челебич от Черна гора с преминалия през квалификациите Андреас Нейков. Заради дъжда в БУргас не е ясно кога ще започне този мач.

Четвъртият българин, достигнал, до осминафиналите, беше Габриел Донев. Състезателят от Сливен преодоля пресявките, записа победа в основната схема, но днес загуби от водача Ясутака Учияма от Япония с 1:6, 0:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини