Видни спортисти подкрепят кандидатстудентската кампания на НСА



17-06-2015 17:22 | Станко Димов

Лица на тазгодишния прием на нови студенти са един от най-успешните български футболисти в последните години Мартин Петров и момичетата от ансамбъла по художествена кампания Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова, всички те възпитаници на Академията.

Ето какво сподели Мартин Петров, който завърши първи курс тази година, а спортната му кариера включва националния отбор на България, както и отбори като Атлетико Мадрид, Волфсбург, Манчестър Сити и Болтън:

"Радвам се, че от миналата година вече съм част от НСА. Смятам, че от тук нататък с каквото и да се занимавам, академията ще ми даде необходимите знания в различните области и сфери. Тя е изключително популярна и може да се гордее с велики спортисти и треньори, завършили обучението си тук. Дано и аз един ден да бъда до тях! Надявам се младите хора да узнаят, че да работиш като треньор или учител са необходими изключително много познания, които за наше щастие можем да получим в НСА. Успех на всички!"

На гимнастичките ни предстои предизвикателството – Баку, където се провеждат за първи път Европейските игри. Наскоро те се завърнаха с медали от Световната купа в Ташкент. Успоредно с  тренировките и състезанията се справят с учебния процес и показват, че с воля и упоритост могат да постигат успехи както в кариерата, така и в обучението си.

Тази година кандидатстудентските изпити в НСА ще се проведат по график от 8 до 14 юли. В помощ на подготовката за практическите изпити се предлагат кандидатстудентски консултации. Подробна информация може да се получи от сайта www.nsa.bg.

Професионалните квалификации за прием в образователно-квалификационната степен „бакалавър” през учебната 2015/16 г. са треньор по близо 60 вида спорт, спортен мениджър, спортен коментатор, спортен аниматор, учител по физическо възпитание и кинезитерапевт (физиотерапевт). Сайтът на НСА предлага подробна информация и за желаещите да продължат обучението си в образователно-квалификационна степен „магистър“.

От няколко години посланици на образованието в НСА са Димитър Бербатов, Евгени Иванов и Йордан Йовчев, а миналата година в кампанията се включиха Александра Жекова и Кубрат Пулев. Техните пожелания вдъхват увереност и сигурност в избора на младите хора, решили да продължат образованието си в НСА „Васил Левски“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини