Пиронкова с лесна победа в Бирмингам



15-06-2015 20:06 | Любомир Тодоров

Първата ни ракета Цветана Пиронкова започна със сравнително лесна победа сезона на трева. Тя се наложи на турнира в Бирмингам от категория "Премиер" над участващата с "уайлд кард" 16-годишна британка Кейти Суон с 6:2, 6:2 за 62 минути игра.

Цвети започна перфектно двубоя устремно и спечели първите осем разигравания. Чак след това 891-ата в света тийнейджърка от Бристол се поокопити и успя да вземе подаването си. Пиронкова продължи да доминира. Тя постигна втори пробив за 5:2 и след това сервираше за сета. Пловдивчанката поведе с 40:15, но пропиля възможностите си. После Суон стигна до първата си точка за пробив в мача, но Цветана я отрази с отличен начален удар. При четвъртия си сетбол тя триумфира след удар в аут на съперничката. Частта продължи 32 минути.

Българката стартира и следващия сет с пробив в откриващия гейм. Пиронкова продължи доминацията си и в седмия гейм направи втори брейк, след като поведе с 40:0 и реализира втората си възможност. После Цвети подаваше за победата. Тя изигра почти огледален геЙм с последния в първата част. Отново поведе с 40:15, но дебютиралата в турнири на WTA Суон изравни с отлични ретури. След това тя отрази и трети мачбол, но при четвъртия изпрати топката в мрежата.

 

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

За достигане до тази фаза Пиронкова си осигури 30 точки за световната ранглиста, където е 48-а. Във втория кръг в Бирмингам тя среща №4 в схемата Анжелик Кербер от Германия, която почиваше на старта. Двете са си разменили по 2 победи, като най-важна остава тази на Пиронкова на финала в Сидни през 2014 година с 6:4, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини