Федерер: в Топ форма съм, Уимбълдън е голямата цел



Федерер: в Топ форма съм, Уимбълдън е голямата цел
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-06-2015 16:39 | Станко Димов

Роджър Федерер очаква с нетърпение да излезе на корта за първия си двубой на трева за годината. Швейцарецът по традиция провежда подготовката си за Уимбълдън с участие на турнира в Хале, като тази година не прави изключение. ФедЕкспрес има общо 7 титли от турнира.

„Играя страхотно в последните 12 месеца. Имам усещането, че всичко тръгна да се развива в правилната посока за мен след титлата в Хале миналата година. Като изключим Австралия, играх силно във всички други турнири. Надявам се, че ще успея да се представя добре тук”, коментира Федерер. 

Световният №2 се надява да бъде в топ форма за старта на Уимбълдън след 2 седмици.

„Разбира се, че на този етап от кариерата ми аз искам да бъда в оптимална форма за Уимбълдън. Това означава да спечеля титлата тук. Искам да защитя трофея си, макар по пътя си да имам сериозни препятствия. Но това е нещото, от което имам нужда в момента”.

„Щастлив съм, че сезонът на трева започна. В топ форма съм, представям се добре на тренировките и се надявам, че ще запиша добър старт”.
От началото на годината Роджър Федерер има спечелени 3 титли, но не успя да стигне до полуфинал на изминалите два турнира от Шлема – Australian Open и „Ролан Гарос”.

В понеделник вечер Федерер започва участието си в Хале с двубой срещу Филип Колшрайбер в повторение на финала в турнира от 2008-ма година.

„И за двама ни това ще бъде изключително труден двубой, но в същото време и двамата се наслаждаваме, когато се изправим на корта един срещу друг. Очаквам да се получи добър двубой. Ако успея да победя знам, че ще имам реални шансове да спечеля турнира, защото в момента Филип е сред най-добрите играчи на трева в света”, коментира Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини