Никола Маю за втори път спечели трофея в Хертогенбош



Никола Маю за втори път спечели трофея в Хертогенбош
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-06-2015 17:48 | Станко Димов

Никола Маю спечели за втори път в кариерата си титлата от турнира Topshelf Open в Хертогенбош (след 2013), след като на финала победи със 7:6 (1), 6:1 Давид Гофен за 77 минути игра.

Двубоят обещаваше да бъде интересен, тъй като се противопоставяха един от най-добрите в близост до мрежата, какъвто е Маю, и играещия отлично от основна линия Гофен.

Както често се случва в срещи на тревна настилка, в първия сет пробиви нямаше и се стигна до тайбрек, в който опитният французин се наложи със 7:1 точки.

В началото на втората част Маю успя да се справи с подаването на съперника и поведе с 2:1. Осъзнавайки, че вече няма какво да губи, Гофен заигра на ръба на риска и започна да търси повече агресия в ударите си. За сметка на това обаче Маю успя да нанесе втори тежък удар по съперника си, пробивайки го отново за 4:1. До края на срещата Гофен осъзна, че трудно ще направи обрат и не успя да преодолее силната игра на съперника си.

За Никола Маю това бе втора титла в турнира и общо трета в 15-годишната му кариера. И трите титли на французина са от тревни кортове.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини