Надал с нов трисетов успех в Щутгарт



12-06-2015 17:47 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за полуфинал на турнира на трева в Щутгарт. За втори пореден ден испанецът трябваше да се справя в трисетов двубой, след като вчера игра близо 3 часа срещу Маркос Багдатис. Днес Рафа отново имаше драматичен двубой, срещу Бърнард Томич, който успя да измъкне след 6:4, 6:7 (6), 6:3.

Първият сет се реши от един пробив, осъществен от Рафа Надал в седмия гейм. В деветия испанецът пропусна два последователни сетбола, с което и възможността да сервира първи в ответния сет. Все пак след около 40 минутки игра испанецът поведе в резултата с 6:4.

Втората част също започна по отличен начин за Надал, който осъществи пробив още в първия гейм. Томич обаче изигра много силен втори гейм и след впечатляващ минаващ удар от бекхенд успя да направи ри-брейк и да изравни резултата. До края на сета нови пробиви нямаше и заслужено се стигна до тайбрек, където Надал поведе с 6:5 точки и получи мачбол. Томич обаче спечели без игра ответните две точки на свой сервис и достигна до сетбол, който реализира след двойна грешка на Рафа.

В паузата преди решаваща трета част испанецът получи медицинска помощ, тъй като имаше проблем с ходилото на левия крак. Това обаче не му попречи да започне силно третата част и след ранен пробив да поведе с 2:0. До края на срещата Рафа не допусна връщане на пробива и подпечата продължаването си напред в турнира.

В спор за място на финал Надал ще се изправи срещу Гаел Монфис. До момента испанецът води с 10:2 победи над французина, но нито един от тези двубои не е бил на тревна настилка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини