Вавринка: Федерер се наслаждава на успехите ми



08-06-2015 18:00 | Tennis24.bg

Роджър Федерер е бил сред първите, които са поздравили Стан Вавринка след спечелването на „Ролан Гарос”. Както е известно, в неделя Stan The Man изненада мнозина и надигра категорично Новак Джокович на финала в Париж, побеждавайки го с 3:1 сета. 

Вавринка призна, че след финала е получил стотици съобщения, но едно от тези, които е прочел, е било изпратено от Федерер.

„Той наистина се радва на моите успехи. Винаги е зад мен и е щастлив, когато побеждавам. Бих казал, че се наслаждава на успехите ми”, коментира Вавринка, който в понеделник освен с медийни изяви бе ангажиран и с различни фотосесии из Париж.

„Преди чувствах, че нямам сили да спечеля „Ролан Гарос”. Сега, след като го направих мисля, че вече съм в състояние за подобен триумф. Като се замисля, че имам златен олимпийски медал, Купа „Дейвис” и две титли от Големия шлем – просто не мога да повярвам”, каза още Вавринка.

„Няма да имам много време за празненства, но това е същността на тениса. Когато отпаднеш от някой турнир бързо го забравяш, защото на следващата седмица на друг турнир. Когато спечелиш обаче и искаш да се насладиш максимално нямаш тази възможност, защото следващият турнир чака на вратата”, сподели Стан, който от понеделник е №4 в ранглистата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини