Рафа започва сезона на трева тази седмица



Рафа започва сезона на трева тази седмица
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-06-2015 10:41 | Станко Димов

Рафаел Надал ще бъде водач в схемата на турнира в Щутгарт, който от тази година ще се провежда на тревна настилка. Испанецът отпадна сравнително рано за стандартите си на „Ролан Гарос” (четвъртфинал, загуби от Новак Джокович) и имаше близо седмица, за да се подготвя за стартиращяи днес сезон на трева.

Сред другите топ състезатели, които ще участва в Щутгарт са Марин Чилич, Фелисиано Лопес и Гаел Монфис.

Рафа Надал има 53 победи и 15 загуби в турнири на трева, където има спечелени общо 3 трофея. Конкретно в Щутгарт матадора има 13 победи и 2 загуби. Той е двукратен първенец в турнира (2005 побеждава Гаудио, 2007 побеждава Вавринка).

Надеждите на домакините за трофей пък са насочени най-вече върху Филип Колшрайбер, който загуби на финала преди 2 години. Сред другите германци, които ще участват са Бенямин Бекер, Ян-Ленард Щруф, Александър Зверев и ветеранът Томи Хаас, който се завръща на корта след продължително отсъствие.

37-годишният Хаас претърпя операция на рамото на 17-и юни миналата година.

От младите играчи пък личат имената на големите таланти Борна Чорич и Александър Зверев (и двамата 18-годишни). Хърватинът прогресира до №46 в ранглистата, докато Зверев направи скок от №137 до №89.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини