Шампионката в Нотингам с купа "Елена Балтача"



07-06-2015 13:20 | Любомир Тодоров

Първата победителка в турнира на WTA в Нотингам следващата седмица ще получи купата "Елена Балтача", съобщиха организаторите на проявата на трева.

Трофеят носи името на изгубилата на 4 май 2014 г. битката с рака английска тенисистка Елена Балтача. За първи път Британската тенис асоциация решава да кръсти купа на бивша или настояща спортистка.

Самата Елена е играла три финала в Нотингам, когато турнирът беше от календара на ITF. Дъщерята на съветския футболист Сергей Балтача спечели титлите през 2010 и 2013 година.

"Бали беше едно вдъхновение за всички нас. Зрителите в Нотингам винаги ще помнят с приятелското й поведение. Сигурна съм, че този трофей ще ни помогне винаги да помним тази чудесна жена", заяви президентът на Асоциацията Кети Сейбин.

"Загубата на скъпата ни Бали е огромна болка, която никога няма да премине. Много е трогателно, че блитанското тенис семейство има памет за нея по този начин. Ние всички работим заедно да запазим нейния завет с Тенис академия "Елена Балтача", в която идват все повече деца", заяви съпругът на починалата само на 30 години тенисистка Нино Северино.

Самата купа е доста скромна като размери, за разлика от някои мегаломански трофеи. Тя е направена от сребро, висока е 24 сантиметра и е с диаметър 26 сантиметра.

Една от възможните носителки на отличието е и Сесил Каратанчева, която играе в основната схема и започва с мач срещу Кейси Делакуа.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини