Рафа Надал: Загубата ми не е изненада



03-06-2015 21:16 | Станко Димов

Рафаел Надал бе изключително спокоен, макар и видимо разочарован след загубата си от Новак Джокович на четвъртфиналите на „Ролан Гарос”. Испанецът отстъпи с 0:3 сета и регистрира едва втората си загуба в турнира. Ето какво каза той на пресконференция след поражението. 

„Мисля, че имах своите моменти (в мача), но като цяло Новак контролираше двубоя в по-голямата му част. Той беше по-добър от мен и това е. Когато твоят съперник играе по-добре от теб и е в по-добра форма от теб, тогава можеш единствено да го поздравиш. Едно от нещата, които не харесах в играта си днес бе моето представяне в третия сет. Начинът, по който се опитвах да се противопоставя.

Когато печелех тук през годините имаше едно нещо, което ме правеше щастлив – да вдигна трофея, без значение кого побеждавам по пътя към него. Днес аз загубих на четвъртфинал, само това има значение. Съперниците нямат значение когато побеждавам, същото е и когато губя. Така че, дори че загубих от най-добрия тенисист в света в момента, това за мен няма никакво значение. Не мисля, че е голяма изненада моето отпадане. Не спечелих много двубои в предходните турнири.

Четвъртфиналът срещу Новак дойде рано, знаех го. Подобрявах играта си, подобрявах нивото си, но днес не бях в състояние да победя Новак. Всичко в неговата игра се получаваше днес, за разлика от моята игра, а това е от изключително значение. Дали той може да спечели турнира? Той определено има много добри шансове, намира се в най-добрия момент от кариерата си”.

Запитан дали това бе краят на доминацията на Надал в „Ролан Гарос”, испанецът каза следното: „Спечелих тук 9 пъти, не знам, дали ще успея да спечеля 10-та титла, но знам, че имам 9. Не обичам да говоря за династии и подобни неща. Хората губят навсякъде, аз загубих тук за втори път. Денят бе днес. Сега ми остава да работя още по-здраво, за да се завърна още по-силен”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини