9 от 9 за Серина Уилямс срещу Ерани



03-06-2015 16:21 | Станко Димов

Серина Уилямс се класира за полуфинал на „Ролан Гарос”. Световната №1 и двукратна шампионка в Париж се справи в два сета със Сара Ерани – 6:1, 6:3 след малко повече от час игра на „Филип Шатрие”.

Двубоят се разви изцяло по вкуса на тъмнокожата американка, която с изключение на началните геймове на втория сет, държеше развитието на двубоя в свои ръце.

Това беше 9-ти дуел между двете, като Серина продължава да няма поражение от високата едва 164см. италианка.  В спор за място на финал Уилямс ще срещне победителката от двубоя Тимеа Бачински – Алисън Ван Аутванк. 

Серина Уилямс изигра перфектен първи сет, в който се наложи с 6:1 за по-малко от половин час игра. С изключение на третия гейм, в който допусна пробив, американката диктуваше случващото се на корта и заслужено поведе в резултата изразително. Особено лесно Серина печелеше геймовете, в които трябваше да посреща. Сравнително слабият като скорост начален удар на Ерани стана лесна плячка за световната №1 и тя не допусна колебания.

В началото на втория сет италианката коригира началния удар, което моментално донесе резултат. Ерани започна да насочва сервисите си по желания от нея начин и в първите 6 гейма пробиви нямаше. Първият пробив в сета дойде в седмия гейм, когато Уилямс успя да се справи най-после с подаването на италианката и поведе с 4:3. До края водачката в схемата и световната ранглиста не допусна колебания и подпечата мястото си на полуфиналите в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини