Българки №1 в бадминтона на Европейските игри в Баку



03-06-2015 08:15 | Любомир Тодоров

Беше изтеглен жребият за турнира по бадминтон на първите Европейски игри, които започват на 12 юни в Баку. Три българки са с най-висок ранкинг, което ги прави водачки в група "А".

На единично Линда Зечири е №1. В група на турнира нейни съпернички ще бъдат Вероника Грудзина (Полша), Лаура Шароши (Унгария) и Мария Утилина (Украйна). Победителките в осемте групи се крласират за четвъртфиналите.

Тази седмица левичарката от София участва на турнира от най-висока категория от Супер сериите в индонезийската столица Джакарта. Зечири, която е №32 в световната ранглиста, игра в първи кръг срещу световната шампионка от 2011 г. и №8 в схемата Ван Ихан от Китай, взе първия гейм, но в крайна сметка отстъпи след 49 минути игра с 21:16, 12:21, 9:21.

Другата българка в Баку на единично е Петя Неделчева. Тя е трета по ранкинг и съответно водачка в група "С". Неделчева е в компанията на Фабиен Депре (Германия), Никол Анкли (Швейцария) и Делфин Ланзак (Франция).

На двойки при жените Габриела и Стефани Стоеви са водачки. Сестрите от Хасково са фаворитки в група "А", където останалите дуети са Попе/Сефере (Латвия), Анис/Ванденхауке (Белгия) и Войцех/Жарка (Украйна).



При мъжете в Баку България ще бъде представена от Благовест Кисьов. Той попадна в група "D" в компанията на силни бадминтонисти като Ерик Панг (Холандия), Дмитро Завадски (Украйна) и Кестутис Навикас (Литва).

На двойки братята Лилиян и Михаил Михайлови също са в група "D". Техни съперници там са Дирикс/Голински (Белгия), Бохат/Петрия (Полша) и Натаров/Похтарев (Украйна).

Европейските игри не успяха да привлекат най-добрите бадминтонисти на континента, защото не носят точки за световната ранглиста и не са част от олимпийските квалификации, които в спорта с перцето са сред най-тежките и продължават една година.

 

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини