В празнична атмосфера приключи фестивалът „Подай топката“



31-05-2015 18:26 | Станко Димов

Днес, 31 май, на базата на Националния тенис център (НТЦ) приключи двудневния фестивал „Подай топката“. В програмата на събитието бяха включени турнир по тенис за най-добрите родни състезатели до 12 години, състезание по художествена гимнастика, което се проведе на централния корт на НТЦ, както и много съпътстващи инициативи и игри за децата. Празникът премина в приповдигната атмосфера и с много забавления за малчуганите, за което спомогнаха и изпълненията на една от най-любимите детски вокални групи БОН-БОН.

От Еврофутбол осигуриха финансова подкрепа в размер на 1000 лева за шампионите в турнирите по тенис при момичетата и момчетата, както и за победителката в състезанието по художествена гимнастика. 15 от най-добрите родни таланти в категория ЕЛИТ (11-12 години) показаха великолпени съчетания с топка и без уред, а изпълненията им бяха оценени от трикратната абсолютна световна шампионка Мария Петрова. 

Най-добре от младите грации се представи Вероника Любчова. Първа в турнира по тенис при момичетата стана Катерина Димитрова, а при момчетата Николай Неделчев. Чековете за 1000 лева им бяха връчени от Екатерина Тонова – връзки с обществеността на Еврофутбол. В церемонията по награждаването се включиха и националният треньор на България за Купа Дейвис Тодор Енев, националният ни състезател Илия Кушев, както и изпълнителният директор на Националния тенис център Георги Дончев.

В неделния ден се проведе и конкурс за детска рисунка на асфалт, като трима от младите художници получиха ваучери за безплатна тренировка по тенис от инициатора на фестивала Антония Василева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини