Пиронкова приключи на „Ролан Гарос”



30-05-2015 20:00 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи участието си в тазгодишното издание на „Ролан Гарос”. В двубой от трети кръг, най-добрата българска тенисистка отстъпи с 0:2 сета пред Слоун Стивънс, в отделните части 4:6, 1:6.

Двубоят между двете продължи малко повече от час, а благодарение на успеха Стивънс достигна до осминафиналите в Париж за четвърта поредна година.

Стивънс беше по-агресивната тенисистка днес и заслужено се поздрави с крайния успех. Интрига в двубоя имаше някъде до средата на първия сет. След 4:4 обаче Стивънс влезе в серия 7 последователни гейма, с което на практика предреши изхода на двубоя.

Въпреки поражението Пиронкова има за какво да е доволна, тъй като за първи път в кариерата си игра в трети кръг на „Ролан Гарос”. Стивънс пък вече ще мисли за следващата си съперничка, която ще стане ясна по-късно тази вечер от двубоя между Серина Уилямс и Виктория Азаренка. 

Със загубата на Пиронкова приключи и българското участие на „Ролан Гарос” тази година. Припомняме, че втората ни ракета при дамите Сесил Каратанчева отпадна във втори кръг, а при мъжете Григор Димитров изненадващо отстъпи на старта след загуба с 0:3 сета. 

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини