Ерани взе сладък реванш от Петкович



30-05-2015 16:46 | Станко Димов

Сара Ерани взе частичен реванш за загубата си от Андреа Петкович на четвъртфиналите на „Ролан Гарос” миналата година, като успя да я победи с 6:3, 6:3, с което си гарантира място в четвърти кръг.

Германката Петкович бе значително по-агресивна с играта си, като приключи двубоя с два пъти повече печеливши удари от опонентката си (28 срещу 14), но в същото време тя направи и много повече непредизвикани грешки – 41 срещу едва 12 за Ерани.

„Тя игра страхотно, не ми даде нито една точка без борба”, коментира Петкович след двубоя.

„Знаех, че днес ме очаква труден двубой, особено когато играеш срещу някой, който те кара да направиш още един и още един удар. Надявах се, че тя ще ми направи няколко подаръка, но това не се случи. Тя беше страхотна днес”, призна Петкович, която спечели миналогодишното последно издание на Турнира на шампионките в София.

Благодарение на победата Сара Ерани достига до втората седмица на „Ролан Гарос” за четвърта поредна година. Най-доброто постижение на италианката в турнира е достигането до финал през 2012 (загуби от Шарапова).

В следващия кръг Ерани ще се изправи срещу друга агресивна състезателка – Юлия Гьоргес. По-рано днес германката не остави никакъв шанс на Ирина Фалкони и я победи с категоричното 6:4, 6:1. До момента Ерани и Гьоргес са играли 4 пъти, в които са си разменили по 2 победи. На клей италианката е спечелила единствения им дуел.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини