Гьоргес би шута на Вожняцки в Париж



28-05-2015 14:46 | Станко Димов

Юлия Гьоргес поднесе поредната изненада от старта на „Ролан Гарос” 2015. В среща от втори кръг, германката се наложи с 6:4, 7:6 (4) над бившата №1 Каролина Вожняцки. Така само в рамките на 24 часа втора състезателка от Топ 5 напуска Париж, след като вчера същото стори и Симона Халеп.

Гьоргес имаше повод за оптимизъм преди двубоя, тъй като бе спечелила и двата сблъсъка с Вожняцки на клей. Въпреки това обаче в общата статистика предимството бе на страната на датчанката – 4:3 победи.

След като спечели първата част с 6:4, Гьоргес на два пъти повеждаше с пробив във втория сет – първо за преднина 4:3, а след това и за 6:5. И в двата случая обаче германката не успяваше да затвърди преднината си и пробивът бе връщан светкавично. Така заслужено се стигна до тайбрек, в който при 4:4 точки Гьоргес направи 3 последователни уинъра и си гарантира място в трети кръг. Там я очаква Ирина Фалкони, която в същото време се наложи с 2:1 сета над софиянката Сесил Каратанчева.

С победата си днес Юлия Гьоргес изравни най-доброто си постожение в турнирите от Шлема (след US Open 2011, когато отново достигна до трети кръг).

За малко куфарите да стегне и друга от фаворитките – Петра Квитова, която трябваше да прави обрат, за да продължи напред – 6:7, 6:4, 6:2 над Силвия Солер-Еспиноса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини