Роджър Федерер се справи с испанец



27-05-2015 15:50 | Любомир Тодоров

Вторият в схемата на "Ролан Гарос" Роджър Федерер продължава убедително в третия кръг на турнира в Париж.

Швейцарецът, който взе титлата през 2009 г., за да направи кариерен Голям шлем, се наложи днес над Марсел Гранойерс от Испания с 6:2, 7:6(1), 6:3 на втория по големина корт "Сюзан Ланглен".

Федерер започна уверено и проби в откриващия гейм. Той играеше с лекота и финес и успя да дублира брейка за 5:2, след което затвори сета.

Във втория испанецът се отърси от напрежението и започна да опитва повече рисковани удари. Така Гранойерс стигна до първите си точки за пробив в шестия гейм, когато поведе с 40:15. Той реализира първата възможност със смел ретур, който изненада именития му съперник. Роджър отвърна моментално с рибрейк. Стигна се до тайбрек. В него ибериецът спечели първата точка, но последва игра на котка и мишка, в която Федерер взе следващите седем разигравания, за да удвои преднинана си.

Марсел Гранойерс не се отказа и проби за 2:0 в заключителната част. Това наруши спокойствието на многодетния баща от Базел, който реагира с вдигане на нивото, което доведе до спечелване на следващите пет гейма, а малко по-късно и на двубоя.

Федерер завърши срещата с 38 печеливши удари (от тях 3 аса) и 34 непредизвикани грешки. Следващият съперник на 33-годишния швейцарец е босненецът Дамир Джумхур, който отстрани  Маркос Багдатис от Кипър с 6:4, 6:3, 4:6, 6:2.

Съотборникът на Роджър за Купа "Дейвис" Стан Вавринка също продължава. Той загуби сет, но се наложи над сърбина Душан Лайович с 6:3, 6:4, 5:7, 6:3. Осмият поставен Вавринка играе в трети кръг срещу американеца Стив Джоунс.

 

И Кей Нишикори записа успех. Петият поставен японец отстрани в качествен двубой бразилския левичар Томас Белучи със 7:5, 6:4, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини