Мария Шарапова спечели за 85 минути



25-05-2015 18:35 | Любомир Тодоров

Защитаващата титлата си Мария Шарапова е вече във втория кръг на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос". Поставената под №2 рускиня победи Кая Канепи от Естония с 6:2, 6:4 след 85 минути игра на централния корт "Филип Шатрие".

Маша започна перфектно двубоя, нагоди се към силния вятър и бързо поведе с 3:0. В следващия гейм тя имаше възможности за втори пробив, но естонката се защити, а след това направи рибрейк за 2:3. Шарапова реагира мигновено и отново проби. При 2:5 Канепи сервираше за оставане в частта, но рускинята поведе с 40:0 и приключи при втория сетбол. Частта продължи 36 минути.

Във втория сет двукратната шампионка дочака своя момент и постигна брейк за 3:1. Но веднага след това сервира срещу вятъра и Канепи го върна веднага. В десетия гейм Шарапова стигна на два пъти до мачбол и втория път успя, след като естонката направи двойна грешка.

 

Мария беше освиркана от публиката, защото отказа да даде интервю на корта. Тя се извини с това, че е настинала и гласът й е много пресипнал.

 

Във втория кръг приятелката на Григор ще играе срещу сънародничката си Виталия Дяченко. 91-ата в световната ранглиста 24-годишна тенисистка отстрани швейцарката Щефани Фьогеле след 4:6, 6:3, 6:2.

Победа в Париж записа и друга бивша номер едно. Виктория Азаренка от Беларус, която е №27, не даде шанс на испанката Мария Торо-Флор и спечели с 6:2, 6:1.

 

Отпадна 14-ата в схемата полякиня Агниешка Радванска. Тя бе победена от девическата шампионка от "Ролан Гарос" през 2012 г. Аника Бек (Германия) с 6:2, 3:6, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини