Шарапова с лесно начало в Париж



22-05-2015 13:41 | Любомир Тодоров

Шампионката от "Ролан Гарос" през 2014 година Мария Шарапова изтегли приличен жребия за турнира от Големия шлем.

В първия кръг поставената под №2 рускиня среща Кая Канепи от Естония. При очаквания успех, във втория кръг приятелката на Григор излиза срещу сънародничката си Виталия Дяченко или Щефани Фьогеле от Швейцария.

За третия кръг Шарапова трябва да е готова за сблъсък с бившата финалистка в Париж Саманта Стосър, която е №26 в схемата, но отдавна не впечатлява с играта си.

В половината на Маша е съперничката й на финала миналата година и трета поставена Симона Халеп. Румънката стартира срещу Евгения Родина от Русия. Шарапова и Халеп могат да се срещнат на полуфиналите.

Водачката в схемата Серина Уилямс, която триумфира за втори път в Париж през 2013 година, очаква квалификантка на старта. След това световната номер едно ще играе или с Анна-Лена Фридзам от Германия, или с друга тенисистка от пресявките. В трети кръг американката ще се изправи вероятно срещу Виктория Азаренка.

На нас като българи ни се иска да видим и един осминафинал между Уилямс и Цвети Пиронкова, който е възможен, ако и двете нанижат по три победи.

В частта на Серина е №4 Петра Квитова, с която може да се срещне на полуфиналите чак.  Чешката левичарка играе в първи кръг с Марина Еракович от Нова Зеландия.

 

ВИЖ ЦЯЛАТА СХЕМА ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини