Сьодерлинг: Дано Надал загуби в Париж тази година!



21-05-2015 15:07 | Станко Димов

Робин Сьодерлинг е единственият човек, побеждавал Рафаел Надал на „Ролан Гарос”. Това се случи през 2009-та година, когато шведът сензационно надви испанеца в двубой от IV кръг, с което „разчисти” пътя на Роджър Федерер към единствената титла на швейцареца от „Ролан Гарос”.

Сьодерлинг, който от няколко години се възстановява от имунно заболяване сподели, че според него тази година фаворит за трофея е Новак Джокович.
„За първи път Надал не е фаворит на Откритото на Франция. За мен фаворитът е Новак Джокович. Със сигурност е много трудно, ако не невъзможно, да бъде победен Надал в Париж, където се играе 3 от 5 сета на клей. Много е трудно да вземеш 3 сета на Надал на червен клей, но лично аз няма да бъда изненадан, ако тази година той не спечели в Париж”, коментира Сьодерлинг пред британското издание „Телеграф”.

Шведът изтъкна и много интересна причина защо иска Надал да загуби в Париж:

„Да спечели турнира 9 пъти в период от 10 години говори много повече за Надал, отколкото за мен. Подобен рекорд вероятно може да бъде подобрен след 100 години. Приятно е да си единственият, побеждавал Рафа в Париж, но хората ме питат само за този двубой. Аз се гордея повече с много други неща, които съм постигнал в кариерата си: достигнах до Топ 5 на ранглистата, играх два пъти на финал в Големия шлем. Всъщност, много повече се гордея с финала си в Париж през 2010-а година, защото за мен беше невероятно предизвикателство да защитя точките от 2009”, коментира Сьодерлинг.

„Така че, може би ще бъде по-добре, ако Рафаел загуби още веднъж в Париж. Така хората ще спрат да ме питат само за този мач, който се превърна в легендарен. Някои хора дори си мислят, че аз съм единственият, който някога е побеждавал Надал. Някои смятат, че е било на финал на „Ролан Гарос”, други мислят, че сме играли финал на „Уимбълдън”, каза още шведът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини