Чилич спаси мачбол на Рубльов и е на четвъртфинал



19-05-2015 20:54 | Любомир Тодоров

Вторият поставен на тенис турнира на клей в Женева Марин Чилич премина през доста перипетии и дори трябваше да отрази мачбол, преди да се наложи над 17-годишния Андрей Рубльов с 4:6, 7:6(8:6), 6:1 за 100 минути игра и да стигне до четвъртфинал.

Руският тийнейджър, който участва с "уайлд кард", проби в откриващия гейм и до края на сета не даде шанс на десетия в света хърватин да го върне. В следващата част нямаше брейкове и се стигна до тайбрек. В него Рубльов стигна до мачбол при 6:5 точки, но шампионът от US Open се спаси с мощен начален удар. След това Чилич направи минибрейк и реализира сетбола си.

Това прекърши младия московчанин, който загуби първите четири гейма на решителната част. До края Мръня нямаше проблеми и спечели рутинно двубоя.

Юношеският шампион от "Ролан Гарос" Рубльов си тръгва от Швейцария с 20 точки за световната ранглиста, където е №229 сега. Интересно е да се припомни, че първият професионален турнир на руснака беше в България.

 

Андрей участва през юли 2013 година на фючърса в Хасково с покана. Той записа дебютната си победа над Томислав Йотовски от Македония (6:3, 6:3) и стигна до четвъртфиналите.



Марин Чилич очаква в следващия кръг в Женева Сантяго Хиралдо от Колумбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини