Джокович е капитан на отбора на Гришо и Берба



19-05-2015 08:57 | Любомир Тодоров

Световният номер едно в тениса Новак Джокович ще бъде капитан на отбора на "Звездите на принц Албер", който излиза днес във футболен двубой срещу състава на пилотите от Формула 1 Nazionale piloti , чийто предводител за пореден път ще бъде Фернандо Алонсо.

Двадесет и второто издание на традиционния двубой на стадион "Луи Втори" в Монако започва от 20 часа наше време. Сред звездите на принца за първи път ще има и български имена. Както вече писахме жителите на Монте Карло Димитър Бербатов и Григор Димитров са включени в разширения състав.

Централният нападател на "Монако" Бербатов е единственият действащ футболист. В състава обаче личат имената на бивши звезди от ранга Марко Симоне, Пиерлуиджи Казираги, Джузепе Досена, Давид Жинола и Сони Андерсон.

Тенисът е представен само от Гришо и Ноле, който се изявява редовно в тези мачове като централен нападател и бележи доста попадения. Сред имената на участниците в шоуто тази вечер са и легенди в бензиновите спортове като Макс Биаджи, Лорис Капироси, Рикардо Патрезе и Карлос Сайнц. Любопитен факт е, че испанският рали пилот и шампион от "Дакар" Сайнц ще се изправи срещу сина си Карлос - младши, който е в тима на пилотите. В отбора на принца са и алпийски звезди от ранга на Кристоф Инерхофер, Петер Фил и Масимиляно Блардоне, както и колоездачът Клаудио Киапучи.

 

При пилотите Фернандо Алонсо ще разчита на опита на Фелипе Маса, Джанкарло Физикела и Себастиян Фетел и устрема на млади състезатели във Ф1 като Валтери Ботас, Макс Верстапен, Данийл Квят, Нико Хюлкенберг, Серхио Перес и др. Скритият коз на състава на Формула 1 е Сузи Волф, която се подвизава като тестов пилот в "Уилямс". Официално тя ще бъде талисман.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини