Контузиите взеха нова жертва: Енен пропуска US Open



Контузиите взеха нова жертва: Енен пропуска US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-07-2010 22:05 | Станко Димов

Тежкият и натоварен сезон в световния тенис взеха поредна жертва. Завърналата се на корта в началото на годината Жустин Енен няма да вземе участие на последния за сезона турнир от Големия шлем - US Open, който започва на 30-и август.

 

Причина за това е разтежение на сухожилие на лакътя, което белгийката е получила по време на Уимбълдън. Новината бе потвърдена от самата Енен на официалния й сайт.

 

"След отпадането ми от Уимбълдън се подложих на пълни медицински изследвания, които остановиха проблем в десния лакът. За жалост трябва да ви съобщя, че няма да мога да взема участие в турнира Best of Belgium, който започва след седмица, както и на US Open.

 

Травмата ще ме изкара от игра в следващите 2 месеца. В следващите 4 седмици ще претърпя специализирано лечение, което ще трябва да ме подготви за двубоите в края на сезона. Благодаря ви за разбирането и подкрепата", съобщава Енен.

 

US Open започва в края на август, а миналата година бе спечелен от добрата приятелка и сънародничка на Енен - Ким Клайстерс, само няколко седмици, след завръщането и в WTA.

 

Енен има две титли от американския мегаполис Ню Йорк, където се провежда US Open. Тя покори "Артър Аш" през 2003 и 2007 години.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини