Усмивки и отлично настроение на първият урок по тенис в „Часът на БНТ HD”



18-05-2015 18:30 | Станко Димов

С много усмивки, песни и добро настроение премина първият урок по тенис в поредицата „Часът на БНТ HD”. Българската федерация по тенис и БНТ HD организираха прекрасен празник за малчуганите от столичните 28-мо и 63-то СОУ, който се проведе на Националния тенис център в Борисовата градина.

Като част от кампанията „Часът на БНТ HD“ всеки четвъртък, деца в неравностойно положение и ученици от столични училища ще имат възможност в рамките на един час да играят един от най-популярните спортове в света.
Малко преди старта на тренировките своите поздрави към децата отправи певицата Йоанна Драгнева, която не за пръв път подкрепя тази инициатива.

„Днес за пръв път стъпвам на тенис корт, но много се запалих, защото видях едни много талантливи деца, които играят с такава лекота, че реших че и аз мога да се справя. Веднага след началото на юни мисля да отделя време и да започна уроци по тенис. Моето послание е децата да се насочат към спорта, който най-много ги увлича, защото преди всичко той е удоволствие и трябва да го правиш наистина с чувство, да ти е приятно и да не е по задължение“, каза след изпълнението си младата и талантлива певица.

Веднага след нея на корта излезе триото Ice Cream. Малчуганите пяха и танцуваха с тях, а след това се справиха блестящо и с първа тренировка.
Сред специалните гости на събитието бяха и президентът на БФ Тенис Стефан Цветков, членът на управителния съвет Катерина Генова, както и други приятели на тениса.

Бившият национал за Купа Дейвис Иво Братанов участва дейно в тренировката и бе неотлъчно до децата. С напътствия към тях  се включиха и талантливите ни състезателки Алина Каражова и Невена Георгиева, както и почти всички треньори, който работят в Националния тенис център.

„Това е много положително събитие, лично ние се зареждаме от такива мероприятия. А пък и на децата им е интересно и се забавляват. Най-важното е, че тенисът подпомага развитието им като личности, много е благоприятен за здравето на децата, учи ги на толерантност, изгражда ги хармонично. Ние сме педагози, които имат търпение и за нас е приятно да ги тренираме“, обясни Братанов.

Лицата на БНТ Златимир Йочев, Марина Матева, Илия Илиев и Цветелина Абрашева също подкрепиха инициативата на спортния канал. Четиримата се включиха активно в тренировката, а след края й раздадоха на децата различни артикули с логото „Часът на БНТ HD“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини