Триумф на Ел Шорбаги и Серм в Англия



18-05-2015 09:20 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Мохамед ел Шорбаги и французойката Камий Серм за първи път в кариерата си спечелиха един от най-престижните скуош турнири в света - British Open, който завърши в град Хъл.

При мъжете египтянинът губеше с 1-2 гейма срещу бившия водач в класацията и шампион от 2014 г. Грегори Готие от Франция, но успя да надделее във финален мач, продължил повече от час и половина, с 11:9, 6:11, 5:11, 11:8, 11:5.

Ел Шорбаги се чувстваше като у дома си, защото живее и тренира в Бристол, а негов наставник е шесткратният победител в турнира Джона Барингтън. Той успя да направи обрата, след като заигра по-агресивно и практически без грешки, което затрудни Готие.

"За мен е много емоционален момент спечелването на тази титла. Работих много здраво за нея и съм щастлив. Когато двубоят свърши, се обадих на моя треньор и той ми каза, "остават ти още пет, приятел", призна през смях египтянинът.

Мохамед дойде на турнира с тежка настинка и разтежение в слабините. Той даже се чудел дали да играе в Хъл, но треньорът Барингтън го попитал кое ще го боли повече: травмата, или ако някой друг спечели титлата. Така бил сложен край на колебанията и Ел Шорбаги успя.

При дамите Камий Серм стана първата френска скуошистка шампионка на откритото на Великобритания. На финала 26-годишната спортистка победи звездата на домакините и бивша златна медалистка от световно Лора Масаро с 11:3, 11:5, 8:11, 11:8 за 51 минути в пълната до последното място зала "Еърко Арина".

Шестата поставена Серм започна мача с бясно темпо и сравнително лесно поведе с 2-0 гейма. В третия Масаро успя да спечели и зрителите предвкусваха нов обрат, но англичанката нямаше сили за повече и загуби двубоя.



Масаро направи исторически обрат на полуфиналите на състезанието. Тя губеше с 0-2 гейма срещу несменяемата световна номер едно Никол Дейвид от Малайзия, но успя да я победи с 3-2, след 11:8 в петата решителна игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини