Джокович ще се бори за четвърта титла в Рим



16-05-2015 18:13 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович ще защитава титлата си от турнира в Рим, който е от сериите "Мастърс 1000". В полуфинален двубой сърбинът победи седмия в схемата испанец Давид Ферер с 6:4, 6:4 след час и 35 минути игра на централния корт във "Форо Италико". В неделя шампионът ще се опита да спечели за четвърти път трофея.

Ноле нанесе първи удар. Той поведе с 40:0 при сервис на съперника и проби при втората възможност, за да поведе с 2:1. После водачът в схемата не даде на Ферер шансове да върне брейка. При 5:4 Джокович сервираше за спечелване на частта. Испанецът стигна до първата си точка за пробив, но сърбинът я отрази. Той триумфира при третия си сетбол, след като ретурът на Давид излезе в аут. Сетът приключи за 45 минути.

Още в първия гейм на следващата част Ноле с лека ръка пропиля две точки за пробив. След това пък Ферер имаше два брейкбола, но белградчанинът, който на 22 май ще навърши 28 години, ги отрази и стигна до 3:3. Развръзката настъпи в деветия гейм. Тогава Джокович направи пробив на нула и веднага след тома при 5:4 подаваше за победата. Той поведе бързо с 40:0 и реализира втория мачбол.

В спора за титлата той очаква спечелилия швейцарския сблъсък Роджър Федерер - Стан Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини