Джокович пак загуби сет, но е четвъртфиналист в Рим



14-05-2015 22:38 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Рим, въпреки че пак загуби сет. В последен мач от вечерната сесия защитаващият титлата си сърбин победи Томас Белучи от Бразилия с 5:7, 6:2, 6:3 след точно 2 часа игра.

След равностойното начало Ноле стигна на три пъти до точка за пробив в осмия гейм, но левичарят от Сао Пауло се спаси и изравни резултата на 4:4. При 4:5 Белучи сервираше за оставане в частта и се справи с гейм на нула. Веднага след това бразилецът поведе с 40:15 и реализира първата си точка за пробив. Така в 12-ия гейм вече той подаваше за спечелване на сета. Томас, който е 68-и в света, стигна до два сетбола и приключи веднага. Частта продължи 52 минути.

Във втората Джокович вдигна темпото и намали грешките, а същевременно спадна ефективността на Белучи, който нанинза 16 уинъра в първата часта. Белградчанинът успя да постигне първия си пробив за 3:1 при общо петата си възможност в срещата. В осмия гейм сърбинът поведе с 40:15 при сервис на Белучи и реализира втория сетбол.

В решителната част Ноле дочака своя миг, за да пробие за 4:2. Той поведе с 40:0 но бразилецът успа да изравни. При четвъртата възможност водачът в схемата успя, след топка в аут на съперника. Отговорът на Белучи обаче беше светкавичен - рибрейк на 15. Джокович не трепна и постигна нов пробив, този път на нула. После сервираше за място на четвъртфиналите при 5:3. Новак поведе с 40:15 и триумфира при втория мачбол.

Победителят Джокович ще играе в следващия кръг срещу №5 Кей Нишикори. Японецът отстрани Виктор Троицки от Сърбия с 6:4, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини