Безупречен Рафа Надал



14-05-2015 15:03 | Станко Димов

Рафаел Надал изигра почти перфектен двубой срещу Джон Иснър и го победи с 6:4, 6:4, като по този начин регистрира 6-ти успех от 6 двубоя срещу гиганта от САЩ.

Поставеният под №4 Надал прекъсна серията от 86 последователни сервис-гейма на Иснър, в които той не беше пробиван. За последно американецът загуби свой гейм в трети кръг на турнира в Монте Карло, където бе пробит отново от Рафа Надал.

Испанецът стигна до преднина 40:0 още в първия гейм, но с няколко отлични началния удара Иснър успя да предотврати пробив. Това обаче се случи малко по-късно в петия гейм, когато Надал проби за 3:2. До края на сета испанецът не даде шанс на съперника дори да мисли за ри-брейк и спечели сета с 6:4.

По същия сценарий се разви и втората част. Отново един пробив, осъществен в деветия гейм за преднина 5:4, се оказа напълно достатъчен на Рафа, за да си гарантира място на четвъртфиналите в Рим.

Рафа Надал приключи двубоя с нечовешките 3 непредизвикани грешки и спечелени 90% от точките след първи начален удар. В спор за място на полуфинал Рафа ще срещне Стан Вавринка или Доминик Тийм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини