Осем представители на ракетните спортове отиват в Баку



14-05-2015 09:58 | Любомир Тодоров

Стана ясен съставът на делегацията на България за първите Европейски игри в Баку, които ще се проведат от 12 до 28 юни.

Общо 127 наши спортисти са спечелили квоти или са получили покана за състезанията, в които ще мерят сили над 6000 човека в 30 вида спорт, съобщиха от Българския олимпийски комитет. Министерството на младежта и спорта обяви, че премията за златен медал от Игрите е 6000 лева.

Ракетните спортове ще бъдат представени от седем бадминтонисти и състезателка по тенис на маса. Тенисът остава без българско участие.

Квоти в бадминтона са спечелили Линда Зечири и Благовест Кисьов на единично, сестрите Габриела и Стефани Стоеви и братята Лилиян и Михаил Михайлова при двойките. Петя Неделчева получи "уайлд кард" за Баку и се присъедини към състава. Треньори в българския отбор са Живко Димитров, Гюнтер Хубер и Джема Зечири.

"Европейските игри не носят точки за Олимпиадата в Рио де Жанейро и затова редица от най-силните бадминтонисти пропускат турнира. Сестри Стоеви тренират усилено в момента в зала "София" и със сигурност ще се представят добре в Баку", заяви за Tennis24.bg мениджърът на 17-ите в световната ранглиста на двойки Габриела и Стефани Каролина Зографова.

В тениса на маса ще ни представя Анелия Карова. Пробилата в основната схема на световното първенство в Китай състезателка ще участва с "уайлд кард". В тениса на маса в Баку ще се раздават квоти за Рио. Треньор на Карова в столицата на Азербайджан ще бъде Деян Георгиев.

 

Любомир Тодоров

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини